Karlshamns kommun söker Mätningsingenjör till Kommunstyrelseförvaltningen

Sista ansökningsdag: 2023-02-07

Vill du bidra till att utveckla Karlshamn till en plats där både människor och företag kan växa? Vi söker en teknikintresserad mätningsingenjör som är serviceinriktad och strukturerad. Här får du bland annat jobba med mätning i fält, utredning av fastighetsgränser, uppdatering av primärkarta och kartframställning till bygglovsprövning och detaljplanering. Hos oss får du arbeta i en kreativ och framåtsträvande organisation i en kommun med spännande utvecklingsmöjligheter och en pågående stadsutveckling. Välkommen till Karlshamn, staden med ett rikt kulturliv och en fantastisk skärgård!

 Karlshamn Logo Farg

På Stadsbyggnadsavdelningen arbetar vi med detalj- och översiktsplaner, förhandsbesked, bygglov och inspektion, GIS och mätning samt karttjänster. Vi söker nu en efterträdare till medarbetare som ska gå i pension under kommande år.

Som mätningsingenjör kommer du att ingå i vårt mätningsteam. Teamet ansvarar tillsammans för kommunens geografiska information, allt från inmätning till kartproduktion och GIS-analyser. Vi arbetar bland annat i Topocad/TopoDirekt och Trimble. Vi samverkar med Lantmäteriet rörande kvalitetsutveckling av nationell registerkarta, DRK, och tjänstebaserad uppdatering av byggnader, adresser och lägenheter. Gruppen är serviceinriktad och lösningsfokuserad, vilket innebär ett varierat, flexibelt, kreativt och utvecklande arbete.

Arbetsuppgifter

Tjänsten medför ett omväxlande arbete med bl.a. mätning i fält, utredning av fastighetsgränser, uppdatering av primärkarta och kartframställning. I mätningsarbetet ingår mätning och kartering för primärkartan, nybyggnadskartor och grundkartor samt i mån av tid även utsättning av hus och gränsvisning. Kartframställningen innebär i första hand framställning av olika kartprodukter för bygglovsprövning och detaljplanering, som nybyggnadskartor och grundkartor. I arbetet ingår att ta fram underlag till både interna och externa beställare i form av kartor och data. Ajourhållning av byggnads-, adress- och lägenhetsregister kan också komma att bli en del av arbetsuppgifterna. Kontakter med allmänhet och företag, t.ex. svara på frågor, ta beställningar är även en del av tjänsten.

Du förväntas att självständigt planera, prioritera och genomföra uppdragen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom mät- och kartteknik, YH/KY-utbildning, högskola eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig. Du har goda kunskaper i mätning, bearbetning av mätdata och kartframställning.

Du bör ha förmåga och intresse av att utveckla ny teknik och metoder vad avser modern mätteknik såsom GPS och GIS-verktyg. Du har ett stort intresse och engagemang inom området. Som person är du socialt utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer, är serviceinriktad, analytisk och strukturerad.

Du förmår att anpassa dig till nya och förändrade krav eller förutsättningar och drivs av en vilja att ständigt se möjligheter till förbättring och utveckling. Du kan uttrycka dig väl och behärskar det svenska språket i tal och skrift. Du är resultatinriktad och har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort krävs.

Meriterande är
Erfarenhet av kommunal kart- och GIS-verksamhet.
Fastighetsrättsliga kunskaper

Läs mer och ansök på Karlshamns kommuns webbsida