Kalmar kommun söker GIS-ingenjör

Sista ansökningsdag: 2023-01-29

Som GIS-ingenjör i Kalmar kommun får du ett utvecklande och variationsrikt jobb. Vi anpassar och gör geografisk information tillgänglig för fler så att kommunen kan växa och utvecklas. Det handlar om till exempel 3D-visualiseringar, kartproduktion och GIS-analyser.

Tillgänglighet och öppenhet är viktiga ledord i vår verksamhet och vi satsar på att ligga i framkant inom kartor och GIS. Hos oss får du ta stort eget ansvar men har också många erfarna kollegor att jobba tillsammans med.

 

Om tjänsten

Vi söker nu en Gis-ingenjör som med kompetens och engagemang kan bidra till att Kalmar utvecklas och växer som stad och kommun.

Som Gis-ingenjör i Kalmar har du en viktig roll i förvaltningens mål om att arbeta enligt en digital samhällsbyggnadsprocess. Arbetet innebär att optimera kommunens olika verksamheters användning av geografisk information och tillsammans med medarbetare skapa och anpassa geodata utifrån olika önskemål. I arbetet ingår också att strukturera och lagra geodata i våra databaser samt tillgängliggöra geodata för olika verksamhetssystem. Du kommer också delta i Kart och GIS-enhetens övriga arbetsuppgifter som t.ex. ta fram underlag för 3D-visualiseringar, bistå kartproduktion, göra GIS-analyser och hjälpa övriga GIS-användare i kommunen.

Arbetet är utvecklande och variationsrikt där du får ta stort eget ansvar och arbeta tillsammans med flera erfarna medarbetare. Trivseln och sammanhållningen är god och vi hjälper och stöttar varandra i vårt arbete. Vi strävar efter att arbeta modernt och i framkant inom kartor och GIS.

Kart- och Gis-enheten tillhör Stadsingenjörsverksamheten som finns på Samhällsbyggnadskontoret och är en viktig kugge i arbetet med att utveckla Kalmar kommun. Stadsingenjörsverksamheten arbetar med lantmäterifrågor, mätning, olika typer av kartframställning, GIS-analyser med mera. På Samhällsbyggnadskontoret finns även verksamheterna Stadsarkitekt samt Miljö.

Kart- och Gis-enheten består av en engagerad, kunnig och erfaren grupp på 12 medarbetare. Här arbetar bl.a. Gis-ingenjörer, kartingenjörer och systemutvecklare. Enheten ansvarar för kommunens baskarta, produktion av olika typer av kartor så som t.ex. nybyggnadskartor och grundkartor samt olika Gis-relaterade arbetsuppgifter.

Din profil

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom geografiska informationssystem, geomatik, kart- och mätning, lantmäteri, samhällsplanering eller annan utbildning som kan ses som likvärdig.

Du har goda kunskaper i olika GIS-verktyg (t.ex. FME, ArcMap, ArcGIS Pro, ArcGIS Online), god databaskunskap och erfarenhet av att hantera geografiska data i databaser. Du har också mycket goda IT-kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva mindre projekt.

Det är viktigt att du kan kommunicera på svenska både muntligt och skriftligt.

Som person är du problemlösare med god förmåga att arbeta i grupp men även självständigt utföra vissa arbetsuppgifter. Det är en självklarhet för dig att vara hjälpsam såväl internt som externt. Du är ordningsam och arbetar strukturerat och effektivt samt har förmågan att prioritera och planera arbete. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende hos olika målgrupper. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och har lätt att dela med dig av dina kunskaper. Dessutom ska du vara intresserad av att arbeta innovativt med geografisk information och vilja utveckla verksamheten.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår kommun växer och i det arbetet har samhällsbyggnadskontoret en viktig roll. Med helhetssyn, hög ambition och nyfikenhet utvecklar och förvaltar vi tillsammans ett hållbart fysiskt samhälle med god livskvalitet. Välkommen att vara med på vår resa!

Läs mer och ansök på Kalmar kommuns webbplats