Huddinge kommun söker GIS-ingenjör

Sista ansökningsdag: 2022-12-15

Vill du ha en ny utmaning hos en attraktiv arbetsgivare i en av Sveriges snabbast växande kommuner? Trivs du i en miljö som präglas av engagemang och sammanhållning? Huddinge kommun erbjuder ett spännande och varierat arbete där du tillsammans med ett starkt team får vara med och utveckla Huddinges geodataverksamhet som en del i samhällsutvecklingen.

huddinge sv

Om tjänsten

Lantmäteriavdelningen är en del av miljö- och bygglovsförvaltningen. Avdelningens 33 medarbetare är indelade i tre enheter, geodata, mät- och kart och kommunala lantmäterimyndigheten. Geodataenheten ansvarar för system som används inom geodataområdet samt stöttar och hjälper andra verksamheter inom kommunen med att utveckla användningen av geografisk information. 

Du får ett arbete i en sammansvetsad arbetsgrupp med nära ledarskap och där det finns ett stöd av kollegor även i det självständiga arbetet. Vi lägger stor värdering i att skapa en trivsam och samarbetsorienterad miljö. Du ska hitta balans mellan arbetsliv och privatliv och det finns möjlighet till både flexibla arbetstider och distansarbete. Vi tror dock att det fysiska mötet medför flera positiva aspekter och kommer också att vilja träffas på kontoret.

Här får du arbeta brett och utveckla din kompetens, samtidigt som du får både intern utveckling och får ta del av en hög kunskapsnivå inom avdelningen. Huddinge kommun vill ligga i framkant inom geodataområdet och har en aktiv förvaltning för all tillgänglig geodata. Som GIS-ingenjör i Huddinge bidrar du till utveckling och optimering av metoder, teknik och datalagring för geodata på kommunen tillsammans med dina kollegor inom området.

Det innebär bland annat att:

  • Strukturera, bearbeta och tillgängliggöra geografisk information
  • Ge support och stöd till användare och verksamheter
  • Utveckla avdelningens arbetssätt, rutiner och metoder
  • Projektleda interna utvecklingsprojekt och projekt som syftar till en utvecklad geodatahantering inom kommunen
  • Administrera och förvalta våra databaser och system för geodata, CSM, FME, QGIS med flera

Din erfarenhet och kompetens

Du har en avslutad högskoleutbildning med inriktning mot GIS, geografisk IT, tekniskt lantmäteri eller annan erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet som GIS-ingenjör eller motsvarande arbetsroll. Kanske arbetar du idag i en liknande roll och vill bredda dig och få en snabbare utveckling med mer breda och komplexa projekt tidigare? Eller så har du lång erfarenhet och vill komma till ett sammanhang som verkligen värderar din kompetens och där du kan bidra med din gedigna kunskap?

Oavsett vilket så har du med dig goda IT-kunskaper och ett genuint intresse av geodataområdet. Vidare har du en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av projektledning, utvecklingsarbete samt att planera och hålla utbildningar inom geodataområdet.
I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, och naturligtvis har du ett professionellt och serviceinriktat bemötande.

Som person är du nyfiken, analytisk och noggrann med goda pedagogiska förmågor. I det dagliga arbetet jobbar du strukturerat och effektivt samt har förmågan att prioritera och planera dina arbetsuppgifter. Du har vana av att arbeta efter uppsatta rutiner och processer. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga och kontinuerligt utvecklar och delar med dig av dina kunskaper till kollegor.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete med stort eget ansvar i en av Sveriges snabbast växande kommuner. För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag, bland annat genom förmånsmenyn med olika erbjudanden, årsarbetstid samt tillgång till motionslokal. 

 

Låter tjänsten intressant? Läs mer och ansök här