Mörbylånga kommun söker GIS-samordnare

Sista ansökningsdag: 2022-01-16

Är du en engagerad, kreativ och driven person som har förmågan att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och tycker om att arbeta med olika typer av projekt? Mörbylånga kommun söker nu en GIS-samordnare som kommer att arbeta strategisk och samordnande för GIS- utvecklingen. Välkommen in med din ansökan!

Läs mer och ansök på Mörbylånga kommuns webbplats

Mörbylånga kommun logga webb

Om arbetsplatsen

Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi en GIS-samordnare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka. GIS-samordnare tillhör verksamheten GIS/Kart och mät.

Inom verksamhetsområdet Samhällsbyggnad är vi högst delaktiga i samhällsplaneringens olika faser. Med en nyfikenhet, kreativitet och initiativförmåga skapar vi växkraft och livskvalitet i framtiden.

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i en miljö där vi har kul på jobbet, hög trivsel och ett gott samarbete som du förväntas vara en del av och bidra till. Att arbetsliv och fritid ska fungera som en helhet är viktigt för oss.

Arbetsuppgifter

Som GIS-samordnare kommer du att ha en strategisk och samordnande roll för GIS- utvecklingen i Mörbylånga kommun. Du kommer att vara en av kommunens sakkunniga inom GIS och det innebär en medverkande funktion i olika kommunövergripande projekt.

Som GIS-samordnare ansvarar du för kommunens GIS-system. Du kommer att utveckla effektiva och värdeskapande tillämpningar för våra medborgare och kommunens verksamheter. I arbetet ingår bland annat att utföra GIS-analyser, administrera databaser samt uppdatera och utveckla användandet av den digitala kartan och 3D-modellen.

Arbetet innebär också operativt arbete med kartan och ansvar för ajourhållningen av kommunens primärkarta och datautbytet mellan Lantmäteriet, Trafikverket med fler.

Arbetet omfattar tät kontakt med IT-avdelningen för att säkerhetsställa drift och tillgänglighet av systemen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad GIS-ingenjör, teknisk lantmätare eller har annan utbildning och kunskap som vi bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i olika GIS-verktyg (tex ArcMap, ArcGIS Pro, Geosecma, FME, VA-banken), god databaskunskap och erfarenhet att hantera geografiska data i databaser.

Du är engagerad, kreativ, driven och har en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Vidare har du lätt för att bygga relationer och skapa förtroende hos olika målgrupper. Du har en god förmåga att förmedla kunskap och information och du uttrycker dig bra i tal och skrift på svenska. Då du kommer att arbeta i team ser vi att du har mycket god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs mer och ansök på Mörbylånga kommuns webbplats