Uppsala kommun söker GIS-ingenjör till geodataenheten

Sista ansökningsdag: 2022-01-12

Är du nyfiken på kvalitetssäkrade geodataflöden, smarta GIS-tillämpningar och framtidsinriktad verksamhetsutveckling? Då kan det här vara rätt jobb för dig! Välkommen med din ansökan till tjänsten GIS-ingenjör vid geodataenheten!

uppsala kommun 500x250 

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att medverka till Uppsalas positiva utveckling. Du kommer att ingå i stadsbyggnadsförvaltningen och arbeta mitt i händelsernas centrum. Din placering är inom avdelningen plan och bygg, en avdelning med cirka 130 medarbetare. Vårt kontor har stadens bästa pendlarläge i nya stadshuset och vi jobbar aktivitetsbaserat!

På geodataenheten finns 15 ingenjörer med kompetens inom mätning, kartor och GIS, du kommer tillhöra GIS-gruppen som idag består av två GIS-ingenjörer. Vi levererar produkter och tjänster externt och internt och jobbar med informationsförsörjning och ajourhållning av geodata samt utgör en service- och expertfunktion inom förvaltningen. Vi vill förstärka vår enhet med en GIS-ingenjör för att tillsammans med oss fortsätta utveckla och digitalisera samhällsbyggnadsprocessen. GIS är en relativt ny grupp på enheten som håller på att bygga upp sin verksamhet, vilket innebär att du kommer få möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av verksamheten. I den utvecklingen är högkvalitativa geodata och optimerade geodataflöden en förutsättning. Till de program vi använder dagligen hör ESRI-plattformen, Geosecma for ArcGIS och FME. Övriga program som används på enheten är AutoCAD, TopoCAD och ESPA.

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer dina uppgifter först och främst att vara att:

  • utveckla metoder för insamling, bearbetning och förädling av geodata
  • utveckla metoder för leveranser och tillgängliggörande av geodata
  • kartlägga förvaltningens användning och behov av geodata för att optimera geodataflöden och informationsförsörjning
  • vara ett stöd i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen och delta i utveckling av förvaltningens användning GIS-plattformen
  • föra dialog med GIS-kompetens inom övriga verksamheter, med GIS-ingenjörer inom IT-avdelningen, med vår GIS-partner Esri samt med externa aktörer såsom Lantmäteriet och Trafikverket och projektörer osv.
  • Utveckla verksamheten på Geodata, arbetssätt, rutiner och dokumentation.
    Du kommer att rapportera till enhetschefen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning som GIS-ingenjör eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper inom ArcGIS Pro. Det är meriterande om du även har kunskap inom CAD, Geosecma for ArcGIS och FME.

Du har minst två års arbetslivserfarenhet inom relevant område och ett stort intresse för förädling av geodata och av att tillgängliggöra geodata så det kommer till användning och skapar värde, både i den kommunala verksamheten och för medborgare och näringsliv. Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet från kommun, lantmäteri eller konsultbranschen.

Vi tror att du är en person som drivs av att få ta stort eget ansvar och möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Du har lätt för att samarbeta och arbeta i grupp men är också självständig och driven. Du har förmågan att ta hänsyn till det större perspektivet. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Vidare är du en person som är bra på att se sakers långsiktiga betydelse. Sist men inte minst söker vi dig som kan arbeta strukturerat och planera ditt arbete. Du är bra på att komma med egna initiativ. På enheten sker ett ständigt pågående kvalitetsarbete som du är aktiv i tillsammans med dina kollegor och din enhetschef, därför är det viktigt att du har ett stort engagemang och intresse för utvecklings- och kvalitetsarbete.

Läs mer om tjänsten och ansök på Uppsala kommuns webbplats