Bollnäs kommun söker kart- och mätningsingenjör till samhällsbyggnadskontoret

Sista ansökningsdag: 18 maj 2021

Är du intresserad av att jobba med utveckling och ajourhållning av geodata som innebär en kombination av arbete både i fält och inne? Sök tjänsten som kart- och mätningsingenjör hos oss på Kart & Mät i Bollnäs – hjärtat av Hälsingland, med närhet till landsbygd, stad och fjäll! 

bollnas kommun logotyp

Om arbetsplatsen

Bollnäs kommuns samhällsbyggnadskontor består av 36 anställda fördelade på fem verksamhetsgrupper: Administration, Bygg, Miljö, Kart- och mät och Plan. Vi planerar och möjliggör samhällsbyggandet i kommunen, vilket bland annat inkluderar strategisk översikts- och detaljplanering, handläggning av bygg- och miljöärenden samt upprättande av kartor.

Kart- och mätgruppen är en av verksamhetsgrupperna inom Samhällsbyggnadskontoret och omfattar sex av kontorets totalt cirka 36 medarbetare. Kommunen har KFF- och DRK-avtal med Lantmäteriet, vilket betyder att vi driver en kommunal medverkan i den statliga fastighetsbildningen. Vi arbetar med olika typer av mätningsuppdrag och producerar bland annat nybyggnadskartor, grundkartor, husutstakningar och gränsvisningar. Andra arbetsuppgifter är GIS-analyser och framtagande av olika typer av kartor för planering och visualisering.

Våra uppdragsgivare är både företag, privatpersoner och andra enheter och förvaltningar inom kommunen. I verksamhetsgruppen ingår samordning och ansvar för MBK-verksamheten, systemförvaltning samt utveckling och tjänster inom GIS för hela kommunen.

Arbetsuppgifter som kart- och mätningsingenjör

Som kart- och mätningsingenjör kommer du att erbjudas en kombination av arbete ute i fält och inne med utveckling, förvaltning och ajourhållning av kommunens geodata. Du kommer i huvudsak utföra mätningar med GPS och totalstation men även inne med de uppdrag och beställningar som Kart- och mätgruppen ansvarar för samt arbete med databaser i GEOSECMA for ArcGIS.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kart- och mätningsingenjör, lantmäteriingenjör eller motsvarande. Du har minst en treårig akademisk utbildning inom aktuellt område eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av mät- och kartproduktion samt svensk fastighetsbildning. Erfarenhet av arbete med ArcGIS är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är noggrann i ditt yrkesutövande och har god förmåga att planera ditt arbete. Du trivs med att arbeta självständigt men har också lätt för att samarbeta. Du har lätt för att kommunicera med både medarbetare och kunder, är serviceinriktad och bemöter interna och externa kunder på ett professionellt sätt.

Vad Bollnäs kommun erbjuder

Vi anställda på Bollnäs kommun arbetar med det som är viktigt på riktigt – och tillsammans skapar vi bra dagar för de cirka 27 000 bollnäsbor som är beroende av vårt arbete. Hos oss får du stolta kollegor som med arbetsglädje utvecklar Bollnäs långsiktigt och hållbart. I vår kommun, med över 400 föreningar, ett kulturutbud över det vanliga och en närhet till landsbygd, stad och fjäll får du ett liv där det är enkelt att få vardagen att gå ihop.

Välkommen till Bollnäs, hjärtat av Hälsingland!

Läs mer om tjänsten och ansök här

 

Tillbaka till alla lediga jobb