WSP Sverige söker erfaren GIS-specialist

Sista ansökningsdag: 7 januari 2020 (urval sker löpande)

WSP söker en erfaren GIS-specialist som är van vid att leda uppdrag, har ett utbrett kontaktnät och är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor. Hos oss får du en utvecklande tjänst, flexibla arbetstider och jobba med kunniga kollegor i trevliga lokaler vid Gullmarsplan.

wsp logotyp

Avdelningen Miljö och samhälle på WSP Samhällsbyggnad i Stockholm söker en erfaren GIS-specialist som är van vid att leda uppdrag, har ett utbrett kontaktnät och är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor.

Du kommer att bli en del av gruppen Geografisk analys, som består av ett flertal GIS-specialister som jobbar i uppdrag där geografiska analyser tillämpas för att lösa aktuella samhallsutmaningar. Uppdragstypen varierar från enkla utredningar där GIS uppfyller en stödfunktion till komplexa utredningar där GIS är en väsentlig del. Inom gruppen har vi gedigen erfarenhet av allt från datainsamling, databasuppbyggnad, metodutveckling, rumsliga analyser, automatisering till kartframställning, visualisering och slutpresentation.

Våra specialister erbjuder idag tjänster inom ett brett område; allt från insamling och framtagande av underlagsmaterial av hög kvalitet, översvämningskarteringar, fältinventeringsapplikationer, uppbyggnad av webbapplikationer, beräkning av ekosystemtjänster, solenergiberäkningar, till uppbyggnad av komplexa 3D-modeller.

Gruppen är en del av avdelningen Miljö och samhälle på WSP Samhällsbyggnad i Stockholm.

Ansvarsområde som GIS-specialist

Följande arbetsuppgifter ingår i tjänsten:

  • Uppdragsansvar i allt från enkla utredningar till stora multidisciplinära uppdrag
  • Försäljningsarbete till nya och befintliga kunder
  • Omvärldsbevakning
  • Handleda juniora konsulter
  • Föreslå lämpliga metoder för analys och bearbetning
  • Planera och självständigt driva utredningar
  • Utveckling av nya tjänster.

Vi erbjuder dig en utvecklande tjänst med flexibla arbetstider, kunniga och hjälpsamma kollegor i trevliga lokaler vid Gullmarsplan.

Kvalifikationer

Du har minst åtta års erfarenhet av arbete med GIS och geografiska analyser inom olika tillämpningsområden. Du har lång erfarenhet av utredningar kopplade till samhällsplanering, energi eller miljö, och hög analytisk förmåga. Du har erfarenhet av uppdragsledning och kundansvar, och är van vid att utveckla lösa idéer till en framgångsrik kundrelation via anbud, avtal, genomförande och leverans i flera steg. Du är självgående och har förmåga att utnyttja det stora företagets bredd och kapacitet till att utveckla affärer kopplade till din egen tekniska kompetens.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med webbapplikationer, till exempel ArcGIS Online eller andra opensource applikationer. Även erfarenhet inom fjärranalys och automatisering av analyser i Python och FME är fördelaktig.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan snarast, men senast 7 januari 2020.

Läs mer om tjänsten och ansök här

 

Tillbaka till alla lediga jobb