Miljö- och bygglovsförvaltningen i Huddinge söker ny GIS-ingenjör

Sista ansökningsdag: 6 december 2019

Den tekniska utvecklingen inom geodataområdet går fort och vi vill hänga med – till det behöver vi din hjälp! Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete där du får vara med och utveckla Huddinges framtida lantmäteriavdelning.

huddinge sv

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om Miljö- och bygglovsförvaltningen

Lantmäteriavdelningen är en av miljö- och bygglovförvaltningens avdelningar. Avdelningen tillhandahåller alla typer av lantmäteritjänster inom kommunen, såsom geografisk information, kart- och mätningsteknik och fastighetsbildning. Avdelningen utför alla slags mätningar inom kommunen, både externt och internt. ajourhåller register och utför en del uppgifter i samband med lantmäteriförrättningar. Vi är för närvarande cirka 28 medarbetare.

Verksamheten GIS som du kommer tillhöra ansvarar för kommunens geografiska databaser, utveckling och samordning av geodata inom kommunen. GIS ansvarar även för system som används inom geodata. GIS stöttar och hjälper även andra verksamheter inom Huddinge med att utveckla användningen av geografisk information.

Hösten 2016 gick vi in i ett fördjupat samarbete tillsammans med övriga Södertörnskommuner i en kommungemensam Geodata-plattform. Samarbetet innebär nya möjligheter och utveckling av kompetens utifrån gemensamma projekt och samverkan med övriga Södertörnskommuners kart- och mäverksamheter.

Arbetsuppgifter som GIS-ingenjör

Den tekniska utvecklingen inom området går fort och vi vill hänga med – till det behöver vi din hjälp! Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete där du får vara med och utveckla Huddinges framtida lantmäteriavdelning.

Som GIS-ingenjör i Huddinge bidrar du till effektivisering och optimering av metoder, teknik och datalagring för GIS på kommunen tillsammans med dina kollegor inom området.

Du kommer även att jobba med:

  • administration och systemförvaltning av våra programvaror för geodata FME, SQL Server, GeoServer etc.
  • att ge support och stöd till nya och befintliga användare
  • upprättande av GIS-lager för kommunens verksamheter och ajourhållning av dessa
  • stötta verksamheter kring insamling av geografisk information via drönare och kartering med ESPA.
  • hantering av laserdata, flygbilder och ortofoto med mera
  • utveckla avdelningen interna rutiner och processer för systematiskt kvalitetsarbete.

Din profil

Vi söker dig som har en gedigen utbildning inom GIS/Geoinformatik eller motsvarande. Vi söker en erfaren kollega med djupa kunskaper inom geodata. Du har ett tekniskt kunnande och genuint intresse av geodataområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av de system som finns idag på marknaden kring geodata, framför allt FME, FME Server, SQL Server, GeoServer och Q-GIS.

Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet i någon form med databaser, laserdata, flygbilder/ortofoto och 3D-modellering.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du en problemlösare med god förmåga att arbeta i grupp men även självständigt utföra vissa arbetsuppgifter. Det är en självklarhet för dig att vara hjälpsam såväl internt som externt. Du är ordningsam och arbetar strukturerat och effektivt samt har förmågan att prioritera och planera arbete.

Det är viktigt att du har en samarbetsförmåga och lätt för att bygga relationer och skapa förtroende hos olika målgrupper. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och bemöter varje människa med respekt. Slutligen är du nyfiken, intresserad av ny teknik och att utveckla verksamheten du jobbar inom. Du behärskar det svenska språket väl och kan uttrycka dig i tal och skrift tydligt.

Förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av kommunal verksamhet är meriterande men inget krav.

Läs mer om tjänsten och ansök här

 

Tillbaka till alla lediga jobb