Utvecklare med geografiskt intresse till Stadsbyggnad Örebro

Sista ansökningsdag: 16 september 2019

Vill du vara med och påverka utvecklingen av det framtida Örebro? Vi söker nu en engagerad utvecklare med intresse för geografisk information och nya tekniklösningar.

orebro kommun logotyp

Vill du vara med och påverka utvecklingen av det framtida Örebro? Stadsbyggnadskontoret leder och utvecklar samhällsbyggnadsprocessen med politiken som uppdragsgivare och medborgarna i fokus! Det ska vara attraktivt att leva, bo och verka i, samt uppleva vår kommun och ett möte med stadsbyggnadskontoret skapar ett mervärde! Stadsbyggnadskontoret söker dig som vill ha spännande utmaningar och hjälpa till att driva planeringen av Örebro framåt!

Örebro är mötesplatsen mitt i Sveriges demografiska centrum med över 150 000 invånare. Staden växer snabbt och många spännande projekt pågår.

Tjänsten som utvecklare

Vi söker en engagerad utvecklare med intresse för geografisk information och nya tekniklösningar. Det är en spännande och utvecklande roll där du får möjlighet att skapa mervärden för medarbetare genom byggande av systemstöd. Du kommer att delta i både större och mindre projekt med målsättning att ha fungerande och användarvänlig teknik för geodataförsörjning inom samhällsbyggnadsområdet.

Utvecklarens arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • larbeta med förvaltning, utveckling och förbättring av Stadsbyggnadskontorets geografiska informationssystem samt system för 3D-modellering och visualisering
 • arbeta i olika team med kollegor för att arbeta med förbättringar och utveckling av verktyg och arbetsmetoder
 • koordinera tänkta lösningar med kommunens digitaliseringsavdelning och berörda verksamheter
 • bistå med expertkompetens i GIS-frågor i olika verksamhetssammanhang
 • arbeta brett i alla ovanstående perspektiv
 • att både konfigurera och bygga systemlösningar för kommunens geografiska information, men även fungera som beställare av konsulttjänster inom området.

Kompetens

Vi vill att du har:

 • akademisk examen som ingenjör inom geografiska informationssystem eller IT-systemteknik
 • kunskaper om geografisk informationsmodellering samt hantering av rumsliga databaser.

Som person är du engagerad, lösningsorienterad och har god förmåga att samarbeta, du har lätt för att förankra idéer och vara strategisk och analytisk i resonemang och arbetsutförande. Du tar initiativ till och är drivande av utveckling inom geodataområdet. Att ha lätt för att utrycka sig på svenska i tal samt att du har en god kommunikativ förmåga skrift är nödvändigt för tjänsten. Att ha förmåga att växla mellan detaljperspektiv och en mer övergripande nivå är viktiga delar i rollen, liksom att vara driven, lösningsfokuserad och resultatinriktad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande är:

 • yrkeserfarenhet från arbete med geografiska informationssystem
 • kunskaper inom OpenSource-teknik och objektorienterad programmering med GIS-tillämpning
 • erfarenhet av systemutveckling eller hantering av geografisk information i stora organisationer
 • erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation

Arbetsplatsen

Att utveckla en attraktiv, ekologiskt, ekonomiskt och social hållbar miljö i samhället ställer krav på smart stadsplanering. Örebro är inne i intensiv tillväxt vilket innebär flera utmaningar. Vi planerar för både nya bostäder och verksamheter samtidigt som vi satsar på att skydda natur och utveckla friluftslivet nära örebroarna. Örebro kommun har arbetat mycket med effektiva och smarta arbetssätt och fått en viktig roll i den nationella debatten, vill du vara en del av det och fortsätta utveckla vårt arbete?

Stadsbyggnad ansvarar för översiktlig planering, detaljplanering, planering av stadsmiljöinvesteringar, markförsörjning och exploatering, trafikplanering, naturvård, kulturmiljövård, bygglov, fastighetsbildning, GIS och kartframställning.

Läs mer om tjänsten och ansök här

Tillbaka till alla lediga jobb