Halmstads kommun söker GIS-ingenjör

Sista ansökningsdag: 28 april 2019

Byggnadskontoret i Halmstad söker en ny medarbetare, en medarbetare som gillar kartor, data och som vill tänka nytt på ett nytt ställe. Byggnadskontoret är en del av ett samhälle under ständig förändring och vi behöver nu dig som aktivt vill hjälpa till att förflytta dig själv och förvaltningen framåt, både med nya kunskaper och med ett tänk som går utanför befintliga ramar.

halmstada kommun logotyp

Byggnadskontorets GIS-grupp söker en ny medarbetare, en medarbetare som gillar kartor, data och som vill tänka nytt på ett nytt ställe. Byggnadskontoret är en del av ett samhälle under ständig förändring och vi behöver nu dig som aktivt vill hjälpa till att förflytta dig själv och förvaltningen framåt, både med nya kunskaper och med ett tänk som går utanför befintliga ramar.

Förvaltningen består idag av tre avdelningar och en stab, och tjänsten är placerad på avdelningen för Geodata. De andra avdelningarna är bygglovavdelningen samt det kommunala lantmäteriet.

Arbetsuppgifter som GIS-ingenjör

Som GIS-ingenjör kommer ditt fokus ligga på kommunens olika kartsystem och våra databaser samt att hjälpa till med att bygga en GIS-verksamhet som ligger i framkant.

I jobbet kommer drift, underhåll och utveckling att vara betydande arbetsuppgifter. Du kommer att sköta drift av GIS-verktyg samt arbeta med support, utbildning och stöd till olika GIS-användare inom kommunen. Du kommer också att få arbeta med utveckling av GIS-tjänster, program till olika verksamheter inom kommunen och ha kontakter med kunder internt och externt.

Analyser, kartprodukter och databasarbete kommer att bli en del av din vardag och det ser du fram emot med glädje. Du kommer också få vara med på och starkt bidra till kommunens digitala utvecklingsresa där vår uppgift är att se över arbetssätt, teknik och data kopplade till samhällsbyggnadsprocessen.

Beroende på din bakgrund kan arbetsuppgifterna komma att anpassas då vi givetvis vill få ut så mycket som möjligt av varandra i våra dagliga roller.

Kvalifikationer

Arbetsuppgifterna förutsätter att du är en person som är kreativ och har lätt för att hitta lösningar. Du har även mycket lätt för att kommunicera och få andra att förstå. Noggrannhet och genomförande är viktigt för dig samt att du gillar högt i tak och är prestigelös. Kundnöjdhet är något vi fokuserar på. Det betyder mycket för dig som person professionellt; det förutsätter att du är både lyhörd och lösningsorienterad.

GIS-gruppen samarbetar mycket vilket kräver att du är duktig på samarbete.

Vi vill att du har akademisk högskoleexamen inom IT eller GIS eller liknande utbildning och erfarenhet, som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Arbetslivserfarenhet inom är GIS är meriterande. Goda kunskaper inom QGIS, FME och Geoserver är också meriterande.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.

Även du utan erfarenhet men med en relevant högskoleutbildning är välkommen att söka tjänsten.

Tjänsten är inte säkerhetsklassad idag men kan komma att bli säkerhetsklassad i framtiden.

Läs mer om tjänsten och ansök här

 

Tillbaka till alla lediga jobb