Sundsvalls kommun söker Mätningsingenjör/teknisk lantmätare

Sista ansökningsdag: 20 januari 2019

Sundsvall växer just nu för fullt med många stora bygg- och infrastrukturprojekt och vi söker dig som vill vara med och bidra till kommunens utveckling. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäterikontoret är platsen för dig som vill växa! Vi söker nu en mätningsingenjör/teknisk lantmätare.

sundsvalls kommun logogtyp

Om kommunen och arbetsplatsen

Sundsvall växer just nu för fullt med många stora bygg- och infrastrukturprojekt och vi söker dig som vill vara med och bidra till kommunens utveckling.

Lantmäterikontoret i Sundsvall är kommunal lantmäterimyndighet (KLM) och ansvarar för lantmäteriförrättningar inom Sundsvalls Kommun. Kontorets mät-, kart- och GIS-verksamhet svarar också för kommunens försörjning och hantering av geodata. Kontoret har 25 medarbetare och vi har vår arbetsplats i kommunhuset, fem minuters promenad från Sundsvalls stenstad.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäterikontoret är platsen för dig som vill växa!

Arbetsuppgifter

Som mätningsingenjör/teknisk lantmätare hos oss på lantmäterikontoret kommer du att arbeta med hela mätprocessen. Du kommer till viss del att delta i det praktiska mätarbetet, med bland annat nybyggnadskartor och detaljmätning, men du kommer främst att arbeta med utveckling av arbetsmetoder och frågor kring lagring och hantering av geodata. I arbetet ingår även planering och förvaltning av kommunens stomnät, samt kravställning vid upphandling av flygfotografering och laserskanning.

Vi arbetar med mätinstrument från Trimble och flygfotograferar med Phantom drönare. Programvaror som vi arbetar med idag är bland annat Autodesk Map 3D/AutoCAD, ArcGIS, FME, TopoCAD och Cityplanner för 3D-visualisering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom tekniskt lantmäteri eller motsvarande utbildning. Vi ser helst att du har några års erfarenhet av självständigt arbete med olika typer av mätuppdrag och erfarenhet av att hantera geodata i olika lagringsmiljöer. Erfarenhet av arbete med kravställning vid upphandling av flygfotografering och laserskanning är meriterande liksom erfarenhet av att upprätta stomnät. Du har kännedom om de standarder och andra nationella initiativ som finns inom området som till exempel Svensk geoprocess.

Som mätningsingenjör/teknisk lantmätare är det viktigt att du är strukturerad och noggrann. Det är också viktigt att du är utvecklingsinriktad och självgående, då arbetsuppgifterna hela tiden förändras med teknikutvecklingen. Du är orienterad inom stadsbyggnad/stadsutveckling och ser din roll i helheten. Arbetet innebär samarbete inom den egna avdelningen men också med andra kommunala verksamheter och förutsätter därmed god samarbetsförmåga och att du behärskar svenska väl i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Läs mer om tjänsten och ansök här

 

Tillbaka till alla lediga jobb