Nynäshamns kommun söker GIS- och kartingenjör

Sista ansökningsdag: 13 januari 2019

Nynäshamn är inne i en spännande samhällsbyggnadsfas. Vi är en liten kommun nära Stockholm som växer snabbt. Här pågår stora projekt som utbyggnaden av Stockholm Norvik hamn och planering och utbyggnad av helt nya stadsdelar. Nu behöver vi förstärkning på GIS-området.

nynashamns kommun logotyp

Arbetsplatsen

Nynäshamn är inne i en spännande samhällsbyggnadsfas. Vi är en liten kommun nära Stockholm som växer snabbt. Här pågår stora projekt som utbyggnaden av Stockholm Norvik hamn och planering och utbyggnad av helt nya stadsdelar.

Nynäshamns kommun är en arbetsplats med flexibel arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra och backar upp när det behövs. Här har du stora möjligheter att vara med och påverka och här kan du följa resultatet av ditt arbete på nära håll.

Hit tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar eller väljer att bo här har du alltid nära till en lunchpromenad längs havet, en after work med kollegorna eller en springtur i skogen.

Nu behöver vi förstärkning på GIS-området.

Tjänsten är placerad på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen på stadsbyggnadsavdelningen. Avdelningen ansvarar för detaljplanering, kart- och mätverksamhet och bygglov.

Arbetsuppgifter

Som GIS- och kartingenjör är du en viktig kugge i hela samhällsbyggnadsprocessen, från att sammanställa och leverera geografisk information som exempelvis utdrag från kartdatabasen, nybyggnadskartor och grundkartor i tidiga planeringsstadier till att på ett överskådligt och tillgängligt sätt presentera olika typer av kartinformation på till exempel kommunens webbplats och till olika trycksaker.

Du kommer att arbeta med kommunens geografiska databaser och vara systemansvarig för kommunens kartverktyg MyCarta. Du kommer också att sköta drift av andra GIS-verktyg och arbeta med utbildning och stöd till GIS-användare. I arbetet ingår också att vara vår expert på att hämta extern geodata från exempelvis Lantmäteriet, Länsstyrelsen och SGU.

En annan viktig del i ditt arbete är att inom organisationen sprida kunskap om vilka möjligheter som finns i användningen av GIS och stötta i utvecklingen av GIS-tjänster och applikationer.

Du kommer också att vara vår kontakt gentemot Lantmäteriet samt delta i projektet SödertörnsGeoData som syftar till att hitta en gemensam mät-, GIS- och kartplattform för alla Södertörnskommuner.

I rollen ingår också att vara webbredaktör för kart- och mätsidor på webben.

Vi söker också en mätningsingenjör. Är du intresserad även av den tjänsten så ange det i din ansökan.

Kvalifikationer

För att lyckas i ditt arbete behöver du minst två års högskoleutbildning inom GIS-området. Vi vill också att du har arbetslivserfarenhet inom området.

Vi tror att du behöver vara självgående med ett eget driv framåt och ett strukturerat arbetssätt. Du är också serviceinriktad och tillmötesgående och arbetar bra tillsammans med andra.

Kvalifikationer:

  • Minst två års högskoleutbildning inom GIS-området
  • Arbetslivserfarenhet inom GIS-området.

Meriterande är erfarenhet av:

  • kommunens kartverktyg MyCarta eller motsvarande
  • Mapinfo eller motsvarande
  • Oracle databas eller motsvarande 
  • FME eller motsvarande.

Läs mer om tjänsten och ansök

 

Tillbaka till alla lediga jobb