Jönköpings kommun söker en mätningsingenjör

Sista ansökningsdag: 12 oktober 2018

Jönköpings kommun är en attraktiv tillväxtregion, vackert belägen vid Vätterns sydspets. Här har du chans att jobba som mätningsingenjör!  På Stadsbyggnadskontorets Kartavdelning är vi 17 medarbetare som ansvarar för kommunens grundläggande geografiska information. Som mätningsingenjör kommer du bland annat att utföra och ansvara för olika typer av geodetiska mätningsuppdrag.

Jönkopings kommuns logotyp

Arbetsplatsen

Stadsbyggnadskontorets Kartavdelning söker en ny mätningsingenjör. Vi är 17 medarbetare som ansvarar för kommunens grundläggande geografiska information. I det ingår GIS-utveckling, kartframställning och geodetiska mätningsuppdrag.

Arbetsuppgifter

Som mätningsingenjör kommer du att utföra och ansvara för olika typer av geodetiska mätningsuppdrag såsom husutsättning, inmätning och kartering för baskarta, ledningsnät, nybyggnadskartor och grundkartor. Andra mätningsuppdrag kan vara att utföra gränsvisningar, projekteringsmätning eller avvägningar. Du arbetar även fotogrammetriskt med mätning och kartering i flygbilder och uppdaterar våra kartdatabaser.

Kompetens

Vi söker en högskoleingenjör med inriktning mot geodetisk mätningsteknik, mätningsingenjör med YH-utbildning inom mätning och kartläggning eller annan motsvarande utbildning.

Behörighet enligt Lantmäteriets rekommendationer om Grundläggande mätningsteknisk färdighet liksom behörigheter för Arbete på väg enligt Trafikverkets regler är önskvärt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av geodetisk mätning och digital hantering av mät- och kartdata i kommunal verksamhet. Erfarenhet av ArcGIS, GeoSecma och ESPA är en merit.

Vi förutsätter att du har mycket god datorvana.

Du är strukturerad och ansvarstagande och intresserad av att utveckla metoder och teknik i linje med uppdraget.

Att arbeta självständigt med mätningsverksamhet och att ha kundkontakter är naturligt för dig. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta med olika yrkesgrupper och kunder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs mer om tjänsten och ansök här

 

Tillbaka till alla lediga jobb