Jönköpings kommun söker GIS-utvecklare

Sista ansökningsdag: 12 oktober 2018

Jönköpings kommun är en attraktiv tillväxtregion, vackert belägen vid Vätterns sydspets. Till Kartavdelningen på kommunen söker vi nu en GIS-utvecklare. Här jobbar vi för att kartor och GIS ska vara naturliga och självklara verktyg som bidrar till att kommunens verksamheter kan utvecklas och effektiviseras. Som GIS-utvecklare arbetar du med förbättring och utveckling av arbetsmetoder och verktyg och verkar för en ökad spridning av GIS-användningen inom kommunen.

Jönkopings kommuns logotyp

Arbetsplatsen

Kartavdelningen söker en ny medarbetare. Vi är 17 personer som ansvarar för kommunens grundläggande geografiska information. Vi arbetar med geografiska informationssystem, kartor, mätning och stödjer kommunens avdelningar och förvaltningar med planerings- och beslutsunderlag. Vi arbetar för att kartor och GIS ska vara naturliga och självklara verktyg som bidrar till att kommunens verksamheter kan utvecklas och effektiviseras. Vi arbetar huvudsakligen i ArcGIS-miljö, men använder även lösningar med öppen källkod.

Arbetsuppgifter

Som GIS-utvecklare arbetar du med förbättring och utveckling av arbetsmetoder och verktyg och verkar för en ökad spridning av GIS-användningen inom kommunen. Arbetet kan både var självständigt och i projektgrupper beroende på uppdrag.

I arbetsuppgifterna ingår

  • Programmering, konfigurering och att bygga systemlösningar för kommunens geografiska information
  • Underhåll och utveckling av digitala karttjänster och e-tjänster
  • Systemadministration och förvaltning av kommunens GIS-plattform
  • Bistå med expertkompetens i GIS-frågor i olika verksamhetssammanhang
  • Support och intern utbildning inom GIS-området.

Kompetens

Vi söker dig med högskoleutbildning inom systemutveckling eller GIS/GIT alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

Erfarenhet av ESRIs GIS-programvaror och utveckling i ArcGISmiljö är ett krav, liksom kunskap om SQLServer och webb-programmering (t.ex. HTML och JavaScript).

Du får gärna ha erfarenhet av projektledning och av liknande arbete i kommunal verksamhet. Har du erfarenhet av Geosecma och FME eller hantering av geografiska data i 3D är det en merit.

Som person är du självgående och serviceinriktad. Arbetet kräver att du har god kommunikativ förmåga och att du behärskar det svenska språket väl. Du kommunicerar och samarbetar föredömligt med både kollegor och kunder och har en kreativ förmåga att se möjligheter till utveckling och förbättring.

Läs mer om tjänsten och ansök här

 

Tillbaka till alla lediga jobb