Sundsvalls kommun söker geodataingenjör/GIS-ingenjör till Lantmäterikontoret

Sista ansökningsdag: 2 oktober 2018

Sundsvall växer just nu för fullt med många stora bygg- och infrastrukturprojekt och vi söker dig som vill vara med och bidra till kommunens utveckling. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäterikontoret är platsen för dig som vill växa! Vi söker nu en geodataingenjör/GIS-ingenjör.

sundsvalls kommun logogtyp

Om kommunen och arbetsplatsen

Sundsvall växer just nu för fullt med många stora bygg- och infrastrukturprojekt och vi söker dig som vill vara med och bidra till kommunens utveckling.

Lantmäterikontoret i Sundsvall är kommunal lantmäterimyndighet (KLM) och ansvarar för lantmäteriförrättningar inom Sundsvalls Kommun. Kontorets mät-, kart- och GIS-verksamhet svarar också för kommunens försörjning och hantering av geodata. Kontoret har 25 medarbetare och vi har vår arbetsplats i kommunhuset, fem minuters promenad från Sundsvalls stenstad.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäterikontoret är platsen för dig som vill växa!

Arbetsuppgifter

Som geodataingenjör hos oss på lantmäterikontoret kommer du att arbeta långsiktigt med försörjning av geodata till kommunen samt med frågor kring lagring och användning av geodata inom olika kommunala verksamheter. I arbetet ingår också planering och hantering av kommunens stomnät. Då geodata blir en allt viktigare strategisk resurs i de kommunala verksamheterna och teknikutvecklingen går snabbt är också omväldsbevakning en viktig del av arbetet.

Programvaror som vi arbetar med idag är bland annat Autodesk Map 3D/AutoCAD, ArcGIS, FME, TopoCAD.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen, ingenjör eller civilingenjör inom tekniskt lantmäteri eller motsvarande utbildning. Du har god databaskunskap och erfarenhet av att hantera geografiska data i databaser. Du har också erfarenhet av arbete med kravställning vid upphandling av flygfotografering och laserskanning. Du har kännedom om de standarder och andra nationella initiativ som finns inom området som till exempel Svensk geoprocess, Digitalt först och Smart Built Environment.

Som geodataingenjör är det viktigt att du är strukturerad och noggrann, det är också viktigt att du är utvecklingsinriktad och självgående, då arbetsuppgifterna hela tiden förändras med teknikutvecklingen. Du är också orienterad inom stadsbyggnad/stadsutveckling och ser din roll i helheten. Arbetet innebär samarbete inom den egna avdelningen men också med andra kommunala verksamheter och förutsätter därmed god samarbetsförmåga och att du behärskar svenska väl i tal och skrift.

Läs mer om tjänsten och ansök här

 

Tillbaka till alla lediga jobb