Helsingborgs stad söker två vassa GIS-ingenjörer

Sista ansökningsdag: 30 september 2018 

Helsingborg är staden för dig som vill något. Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Nu söker vi två vassa GIS-ingenjörer!

helsingborgs stad logotyp

Om Helsingborgs stad

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Uppdraget och arbetsuppgifter

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med allt från långsiktiga strategiska planer för staden till drift av gator, parker och stränder. Vi arbetar för att bygga den attraktivaste staden med den bästa servicen för att ge alla en bättre vardag. Vi erbjuder spännande och utmanande arbeten för dig som vill vara med och forma framtidens Helsingborg. 

På stadsbyggnadsförvaltningens IT/GIS- enhet förverkligas stadens vision om en öppen och tillgänglig digital kopia av staden. Brinner du för geografisk data, digitalisering och teknisk verksamhetsutveckling och vill bli en del av framtidens smarta samhällsbygge redan idag? I så fall är en tjänst på IT/GIS möjligheten du väntat på.

IT/GIS-enheten söker två GIS-ingenjörer. Du kommer att vara en del av ett team som idag består av tio personer som tillhandahåller verksamhetsanpassade tjänster och ansvarar för den stadsgemensamma GIS-plattformen. I teamet är vi idag tekniska lantmätare, GIS-ingenjörer, GIS-utvecklare och IT-samordnare.

Vi arbetar utifrån ett kundnära perspektiv och enligt en systemförvaltningsmodell med rollerna kund, tjänsteägare och teknisk tjänsteägare. Kunden är de olika verksamheterna på stadsbyggnadsförvaltningen, övriga förvaltningar och bolag inom staden. Arbetet som teknisk- och tjänstägare är varierande och kan komma att anpassas efter dina specifika kompetenser och intressen. Ett område vi vill utvecklas inom de närmaste åren är bland annat 3D-visualisering men också bygga upp kompetens inom RPA och ML.

Vi kommer kalla till intervjuer löpande under rekryteringen.

Din Profil

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom GIS, teknik eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande verksamhet och kännedom om samhällsbyggnadsprocessen. Som person är du en initiativtagare och kan driva förändringsarbete med fokus på leverans. Du är handlingskraftig, strukturerad och ansvarstagande. Din personlighet präglas av en positiv grundsyn och du agerar prestigelöst och har en flexibel attityd inför dina arbetsuppgifter och utmaningar.

I din roll på IT/GIS-enheten kommer du att arbeta till största delen som tjänsteägare eller/ och teknisk tjänsteägare. Ditt uppdrag blir att nära våra kunder ansvara för att deras verksamheter har tillgång till anpassade och etablerade IT/GIS-tjänster formade efter deras behov.

Våra verksamhetstjänster bygger på FME, ArcGIS, Geosecma, ArcGIS Online, ArcGIS CityEngine och att hantera databaser i ArcSDE.

Läs mer om tjänsten och ansök här

 

Tillbaka till alla lediga jobb