Kungsbacka kommun söker GIS-ingenjör till Byggnadsförvaltningen

Sista ansökningsdag: 30 september 2018 

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss? Vi är inne i en utvecklingsfas och söker nu dig som vill vara med och utveckla Kungsbacka kommuns GIS! Om du är den vi söker kommer du att få stor frihet, tillika stort ansvar, och möjligheter att driva detta utvecklingsarbete framåt!

kungsbacka kommuns logotyp

Om Byggnadsförvaltningen i Kungsbacka

Byggnadsförvaltningen består av Bygglov-respektive Kartavdelningen. Totalt är vi ett 60-tal medarbetare som ger service till invånare och företagare vid byggnation. Vårt uppdrag är kort och gott att säkerställa en god samhällsbyggnad.

Kartavdelningen ansvarar för kommunens kart- och mätverksamhet, samordning och utveckling av GIS.

Rollen som GIS-ingenjör

Som GIS-ingenjör kommer du att ingå i vår GIS-grupp som driver utvecklingen av kommunens GIS-plattform. Ett mål för verksamheten är att öka användningen av och kunskapsnivån om geografisk information som hjälpmedel i de olika verksamheterna. Du kommer att ge service såväl internt som externt genom framställning av olika kartprodukter och analyser. Du kommer även att uppdatera och kvalitetssäkra kommunens geografiska databaser samt tillhandahålla geodata på förfrågan. Insamling, lagring, bearbetning samt analys och presentation av geografiska data är en naturlig del av arbetsuppgifterna. Genom ett tvärsektionellt arbetssätt är du en viktig stödfunktion till kommunens övriga verksamheter.

Vi har flera spännande projekt på gång i kommunen! Bland annat är vi i uppstarten med vårt arbete kring 3D-visualisering, digital översiktsplan, digitalisering av detaljplaner och öppna data. De verktyg som vi använder är Topocad ,QGIS, FME, FME-server, FB Fastighet och Befolkning. Vår webbkarta bygger på öppen källkod (Geoserver, Open Layers och PostgreSQL).

Din Profil

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom GIS med några års erfarenhet av arbete inom området, alternativt flera års erfarenhet av arbete som kan bedömas likvärdigt.

Vidare söker vi dig som har goda kunskaper i någon GIS-programvara och grundläggande databaskunskaper, erfarenhet av GIS-analyser och framtagande av kartprodukter, samt erfarenhet av projektarbete.

Då både kommunikation och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete är det viktigt att du behärskar svenska språket väl i både tal och skrift.

Har du dessutom erfarenhet av arbete med webbkartor och FME är detta meriterande liksom om du har erfarenhet av arbete med Geoserver och PostgreSQL.

För att lyckas i rollen är det av stor vikt att du har lätt för att samarbeta, är nyfiken och självgående. För att kunna möta verksamhetens behov på såväl kort som lång sikt krävs en förmåga att snabbt kunna växla mellan olika insatser. Stor vikt läggs även på personlig lämplighet samt att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och att du kan omvärldsbevaka dina och andras områden.

Läs mer om tjänsten och ansök här!

 

Tillbaka till alla lediga jobb