Håbo kommun söker GIS-samordnare

Sista ansökningsdag: 20 augusti 2018

Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i Håbo kommuns självklara arbete för att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi söker nu en ny medarbetare för att arbeta med geografisk information i en kommun som är inne i ett mycket expansivt skede. Som GIS-samordnare utgör du ett stöd till hela kommunorganisationen i kartbaserade frågor samt leder/deltar aktivt kontinuerligt i utveckling av arbetsmetoder och verktyg inom området.

håbo kommuns logotyp

Arbetsplatsen

Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 21 000 invånare och fortsätter att växa.

Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter.
I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till påverkan och beslut. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är cirka 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.

Bygg- och miljöförvaltningen med cirka 25 medarbetare har verksamhet inom bygglov, miljö- och hälsoskydd, kart, mät och GIS samt bostadsanpassning. Vi söker nu en ny medarbetare för att arbeta med geografisk information i en kommun som är inne i ett mycket expansivt skede.

Kart/mät/GIS-enheten består av fyra medarbetare (GIS-samordnare, kart- och GIS-ingenjör, kartingenjör, mätingenjör), alla med olika erfarenheter och kompetenser. På sikt kommer vi att behöva vara fler för att möta tillväxten.

Arbetsuppgifter

Som GIS-samordnare utgör du ett stöd till hela kommunorganisationen i kartbaserade frågor samt leder/deltar aktivt kontinuerligt i utveckling av arbetsmetoder och verktyg inom området. En viktig del är utbildning och support som de olika verksamheterna behöver.

Du kommer tillsammans med GIS-ingenjören vara systemförvaltare med ansvar för kommunens geografiska data, med ansvar för drift och utveckling av GIS- och CAD-verktygen samt en samordningsroll mot övriga system som använder GIS. Du har även ett visst samordningsansvar för verksamheten inom enheten.

Du utför analyser och föreslår lösningar utifrån ett helhetsperspektiv med fokus på en hållbar datastruktur och ett fungerande och effektivt användarperspektiv. Du bistår med din expertkompetens i GIS-frågor i olika verksamhetssammanhang.

I rollen ingår att införa, konfigurera och förvalta systemlösningar för kommunens geografiska information.

Arbetsuppgifterna utgår ifrån verksamheternas behov av geodatarelaterade systemlösningar, geografiskt beslutsunderlag, kartmaterial och ibland rumsliga analyser. Inom enheten arbetar vi tillsammans med att utveckla och förvalta kommunens GIS-plattform och webbkartor samt tillhandahåller kart- och mättjänster och underlag till både interna och externa kunder. Vi ansvarar även för kommunens kartdatabaser, kartförsörjning, fältmätningar, byggnads-, adress- och lägenhetsregistrering.

Vi arbetar idag med många olika system såsom ArcGIS, AutoCAD Map, ISM, AIMS, TopoCad, FME, Vabas, FB Webb med GI för att nämna några. Vi kommer även i kontakt med flera verksamhetssystem som nyttjar geografisk information (ByggR, ECOS, LV, Bilflytt, Skolskjuts m fl).

Kompetens

Du har relevant högskole-/universitetsutbildning inom GIS/GIT exempelvis som teknisk lantmätare, GIS- eller kartingenjör alternativt likvärdig kompetens genom arbetslivserfarenhet inom området.

Vi söker dig som gillar att arbeta brett inom GIS och inser vikten av kart- och mätverksamheten. Du har goda kunskaper om, samt några års dokumenterad erfarenhet av, kommunala kart-, mät- och GIS-processer. Du förväntas ha god IT-kompetens och erfarenhet av systemadministration, systemförvaltning och systemutveckling liksom databaskunskap gärna med erfarenhet av Oracle/Oracle Spatial.

Det är meriterande med erfarenhet inom ArcGIS, FME och AutoCad.

Vi vill att du har erfarenhet av administration av webbkartor och arbete med digitalisering.

Arbetet kräver att du har god kommunikativ förmåga, att du behärskar det svenska språket väl, har god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Som person är du engagerad, lösningsorienterad och har god förmåga att samarbeta, har lätt för att förankra idéer och att vara strategisk i resonemang och arbetsutförande.

Du känner engagemang för kommunal verksamhetsutveckling genom geografiska IT-lösningar och tar initiativ till och driver utveckling inom geodataområdet. Du har förmåga att växla mellan detaljperspektiv och en mer övergripande nivå och har en analytisk förmåga samt är resultatorienterad.

Som person är du trygg i din roll och initiativrik. Du är noggrann och kvalitetsmedveten med ett strukturerat arbetssätt. Du gillar utmaningar och tar dig an uppgifter på ett effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs mer om tjänsten och ansök här

 

Tillbaka till alla lediga jobb