Skellefteå Kraft AB söker GIS-samordnare

Sista ansökningsdag: 27 juni

Vi söker nu GIS-samordnare till gruppen Mark. Gruppen på åtta personer handlägger markfrågor som rör produktionsanläggningarna samt hanterar företagets mark- och skogsinnehav. Vi stödjer även affärsområde Produktion i frågor gällande teknisk anläggningsdokumentation, samt har ett ansvar för det GIS, Solen, som används inom koncernen och det NIS som används för fjärrvärmens ledningsnät.

Skellefteå Kraft

Arbetsplatsen

Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent hållbar.

Skellefteå Kraft strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökande som breddar vår mångfald.

Gruppen Mark är en del av avdelning Produktionsutveckling och består av åtta personer. Gruppen handlägger markfrågor som rör produktionsanläggningarna samt hanterar företagets mark- och skogsinnehav. Vi stödjer även affärsområde Produktion i frågor gällande teknisk anläggningsdokumentation, samt har ett ansvar för det GIS, Solen, som används inom koncernen och det NIS som används för fjärrvärmens ledningsnät.

Vi söker nu GIS-samordnare till gruppen.

Vem är du

Du är intresserad av verksamhetsutveckling. Du är analytisk, lyhörd och har förmåga att se i ett helhetsperspektiv. Att driva och leda projekt, systemförvaltning och utveckling på ett prestigelöst sätt är en av dina styrkor.

Dina kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom GIS, eller annan likvärdig utbildning och erfarenhet. Du har en god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Du har erfarenhet som projektledare, samordnare, systemförvaltare eller liknande.

Tidigare erfarenhet av infrastruktur för lagring, hantering och distribution av geografisk information är meriterande. Det är även meriterande om du har jobbat med MapInfo eller Solen samt erfarenhet av hur GIS fungerar i större organisationer.

Vårt erbjudande

Tjänsten som GIS-samordnare är ny och ditt huvuduppdrag är att etablera och driva koncernens övergripande GIS-förvaltning av flera system. Du förvaltar vårt koncerngemensamma system, som för närvarande är Solen. Ett initialt delmål är att effektivisera och kvalitetssäkra försörjningen av geografiska data och dess infrastruktur till olika verksamheter. Du stödjer verksamheten med utredningar, kravspecifikationer, omvärldsbevakning och operativa insatser.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Stationeringsort är Skellefteå. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Läs mer om tjänsten och ansök här