Nellemann på bloggen: Välkommen in till oss på kansliet

I måndags hade styrgruppen för projektet Geoskolan möten hos oss på kansliet vid Telefonplan i Stockholm. Geoskolan är ett suveränt initiativ – färdiga lektionsförslag för en lång rad skolämnen i en interaktiv miljö. Det är precis sådana initiativ som gör att vi i Sverige kan växla ut den enorma potential som det innebär att snart sagt varje barn har en oerhört kraftig datorprocessor i sin hand. En processor som dessutom är utrustad med kartskikt och positioneringsteknik.

Digital geografisk information skapar en djupare förståelse för vår natur och det samhälle vi lever i. Och det var definitivt inte bättre förr – förr med inaktuella kartböcker. Men då som nu är det bra källkritik att kolla när kartan är uppdaterad och vilka informationsskikt som kartan innehåller och inte innehåller.

Jag ska själv tipsa mina barns lärare om Geoskolan och verktygen, gör det du också! Sök på webben efter Geoskolan så hittar du en betaversion.

johanna-frojdenlund-susanne

Johanna Fröjdenlund, som är projektledare för Geoskolan, var för ett antal år sedan kanslichef här på ULI Geoforum. För mig var det en bonus att få möta henne. Så här fina är vi tillsammans!

Välkommen in till oss på kansliet – vi har flera bra lokaler som du kan låna och vi är alltid intresserade av att träffa våra medlemmar och höra vad som är aktuellt och angeläget för er i er vardag!

Susanne Nellemann Ek, vd och kanslichef för ULI Geoforum

Fler blogginlägg