Tiden är mogen för GIS hos Tidningsbärarna

Tidningsbärarna ser till att cirka 1,1 miljoner läsare i södra Sverige får sin tidning varje morgon. Nu påbörjar de införandet av stöd från geografiska informationssystem (GIS) för att höja effektivitet och distributionskvalitet i sin verksamhet, och har valt ESRI S-GROUP som leverantör av system, konsult- och utvecklingstjänster.

ESRI S-GROUP kommer att leverera en serverbaserad lösning som bygger på ArcGIS med webbapplikationer som integreras med Tidningsbärarnas verksamhetssystem för  hantering av distribution och abonnemang.

- Vi har har haft ögonen på möjligheterna med GIS länge och nu är tiden mogen, säger Kennet Bjärnung, ansvarig för GIS-projektet på Tidningsbärarnas IT-avdelning. ESRI S-GROUPs engagemang och det faktum att de med ArcGIS i botten bygger på  en stark standardprodukt avgjorde valet av leverantör, fortstätter han.

Introduktionen av GIS-stöd kommer att beröra Tidningsbärarnas alla verksamhetsdelar. I den första fasen har man valt att prioritera visualisering av verksamheten i en kartvy i webbformat för förbättrad intern informationsspridning och beslutstöd. Nästa steg blir att bygga på med verktyg för effektivare planering av utdelningsdistrikt  och -rutter för det jobb som nära 3.000 tidningsutdelare ska utföra mellan kl 3 och 6 varje natt.

- Tidningsbärarna vill verkligen förse hela sin organisation med GIS och det blir vår uppgift att utföra det uppdraget, sammanfattar Jenny Moche, Business Area Manager för Transport och Logistik hos ESRI S-GROUP.

Lite längre fram i planerna finns vidare utveckling av analysverktyg för ekonomiska och miljömässiga nyckeltal. På sikt vill Tidningsbärarna också publicera externa webbkartor för att informera tidningsprenumeranterna om utdelningsstatus.

För ytterligare information kontakta:
Jenny Moche, Business Area Manager, ESRI S-GROUP
Tel: 08-655 32 53
Kennet Bjärnung, IT-Avdelningen, Tidningsbärarna
Tel: 040-17 69 00 

Om ESRI S-GROUP Sverige AB

ESRI S-GROUP är Nordens ledande GIS-företag. Vi arbetar med världens främsta programvaror för hantering av geografisk information. ESRI S-GROUP har 150 medarbetare i Stockholm, Malmö, Gävle, Falun, Karlskrona och Växjö. Vi omsätter mer än 200 miljoner kronor och våra produkter och lösningar finns hos fler än 30 000 svenska användare. Se www.esri-sgroup.se.

Om Tidningsbärarna

Tidningsbärarna grundades 1970 och är morgontidningarnas distributionsföretag i Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronoberg. Företaget svarar för att ca 1,1 miljon läsare får sin tidning varje morgon.Verksamheten omsätter 619 miljoner kronor och bedrivs i sex regioner med 2.800 anställda tidningsbud och 130 tjänstemän.

 

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo