Sweco vinnare i EPiServer Awards 2010 när Vindlov.se får pris

EPiServer Awards belönar framgångsrik kommunikation online i Sverige och premierar inspirerande projekt, webbplatser och tekniska lösningar baserade på EPiServers plattformar. Vinnarna tillkännagavs den 28 oktober och priset går också till Energimyndigheten och även Sweco eftersom kartstödet var en avgörande del i juryns motivering för priset till Vindlov.

Sweco tar åt sig en del av äran för Energimyndighetens vinst i kategorin Bästa webb i offentlig sektor. Vinsten syftar på vindlov.se, en webbplats om tillståndsfrågor för vindkraftverk.

Sweco har samarbetat med Energimyndigheten kring webbplatsen och har utvecklat den kartlösning som är väl integrerad och framträdande på sidan.

- Priset går också till Sweco eftersom kartstödet var en avgörande del i juryns motivering för priset till Vindlov, säger Jörg Neubauer, Energimyndigheten.

- Vi har jobbat länge ihop med Energimyndigheten kring webbplatsen och det är jättekul att det ger resultat. Arbetsklimatet har präglats av en tät dialog med kunden som har haft många spännande önskemål, säger Dennis Bergström, Sweco Position i Örebro.

Juryns motivering:
På vindlov.se kan alla intressenter som efterfrågar eller ger tillstånd för vindkraftverk få all nödvändig information för planering, etablering och drift av vindkraft. Några av de framträdande e-tjänsterna är handboken med integrerat kartstöd (GIS) och kontaktväg till handläggare på de ansvariga centrala myndigheterna. Webbplatsen uppfyller tillgänglighetskraven för myndigheter och mycket arbete har lagts ner på att göra vindlov.se mer tillgänglig för webbens olika målgrupper.

Fakta EpiServer Awards
EPiServer Awards belönar framgångsrik kommunikation online i Sverige som är baserade på EPiServers plattformar och som har lanserats de senaste arton månaderna. Tävlingen genomfördes i år för fjärde gången där 83 bidrag deltog från Sverige i fem kategorier.

Se kartlösningen på Vindlov.se