Agency9 levererar trafikplanering i 3D till Oslo Stad
Stockholm, 20 december 2010

Viktig bekräftelse av svensk 3D teknik för internationell expansion

Agency9, en ledande svensk leverantör av internetbaserade 3D lösningar för kommunikation och samverkan i samhällsbyggnad, har tillsammans med norska Blom ASA vunnit uppdraget att leverera en webbaserad 3D-lösning för trafikplanering till Oslo stad.

Agency9s internetbaserade lösning ger Oslo stad ett verktyg att effektivt planera och skapa gatu- och trafikmiljöer. I verktyget kan stadens handläggare ändra, lägga till och testa alternativ till förbättringar för trafiken. Lösningen kan enkelt användas på webben för extern kommunikationen som en interaktiv 3D modell.

Till skillnad från andra existerande lösningar på marknaden så är Agency9’s lösning internetbaserad vilket gör att kommunikationen och samverkan mellan handläggare och intressenter, som sakägare, entreprenörer och politiker underlättas betydligt. Förslag kan skissas och i steg förbättras genom snabb återkoppling från berörda. Lösningen stöder även att enkelt publicera en interaktiv modell på webben till stadens invånare för samråd och allmän information.

- Med våra lösningar ska våra kunder kunna kommunicera bättre, öka samarbetet i projekt och minska kostnader. Vi är mycket nöjda över förtroendet från Oslo stad att tillsammans med Blom ASA leverera denna lösning. Detta uppdrag är ytterligare en bekräftelse på att Agency9’s lösningar är internationellt konkurrenskraftiga och det är ett viktigt steg i vår internationella expansion, säger Khashayar Farmanbar, VD på Agency9.

Om Agency9 AB

Agency9 är en ledande leverantör programvara och webbtjänster av internetbaserad 3D visualisering för GIS och kartor för attraktiva och intuitiva e-tjänster för söktjänster, infrastruktur-, bygg- och publika sektorn. Exempel på lösningar är Agency9 3DMaps och CityPlanner. Bolaget etablerades 2003 och har referenser som hitta.se samt kommuner som Linköping, Norrköping och Göteborg. www.agency9.se

Kontakt:  Khashayar Farmanbar, VD Tel: 070 953 2168,  farmanbar@agency9.se

 

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

Geodata i media

Hittade inte flödet

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo