Sweco har tagit fram översvämningsanalys åt Kävlinge kommun
2010-10-04

Små förändringar i havsnivån kan ha betydande miljöpåverkan för Kävlinge kommun. Översvämningsanalysen som Sweco gjort kan hjälpa kommunen att planera rätt inför framtiden.

Kävlinge kommun i södra Sverige har ännu inte upplevt någon betydande effekt av klimatförändringarna. Men det hindrar inte kustkommunen från att ta reda på hur förändringar i temperatur och havsnivå kan komma att påverka landskapet och livet för kommunens 29.000 invånare i framtiden.

Med Kävlinge kommuns relativt platta terräng kan även små förändringar i havsnivån ha en betydande miljöpåverkan, inte bara på Kävlinges sanddyner, skogar, hedar och våtmarker, utan även på de befintliga affärs- och bostadsområdena.

Sweco har tagit fram översvämningsanalysen, som bygger på miljontals laserscannad data som bearbetats i FME. I analysen kan man se vilka effekterna sannolikt blir vid en havsnivåhöjning eller en temperaturförändring. Analysen gör kommunen bättre förberedd inför framtida scenarier och ger kommunen en möjlighet att minska effekten av klimatförändringarna bland annat genom att undvika områden som kan komma att drabbas.

Till nyhet på Sweco.se

 

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo