Autodesk lanserar AutoCAD for Mac och AutoCAD WS App för iPad och iPhone
2010-08-31

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK), ledande inom 3D mjukvaror för design, konstruktion och underhållning, tillkännager lanseringen av AutoCAD for Mac. Denna version av AutoCAD, en av världens mest använda programvaror för professionell design och konstruktion, finns nu för Mac OS X och ökar därmed valmöjligheterna av hårdvara för miljontals användare världen över.

Autodesk lanserar samtidigt den mobila applikationen AutoCAD WS, en ny app för iOS-teknik som inkluderar iPad, iPhone och iPod och som gör det möjligt för användare att redigera och dela sitt AutoCAD-material på fältet.

”Lanseringen av AutoCAD for Mac är ett viktigt steg för att åter göra design och konstruktion tillgängligt på Mac-plattformen. Över 5 000 kunder har hjälpt till att utveckla den här produkten genom vårt stora betaprogram och de är idag väldigt glada över att ha tillgång till en särskilt utvecklad Mac-version av AutoCAD”, säger Amar Hanspal, senior vice president för Autodesks Platform Solutions and Emerging Business. ”Kombinationen av den här versionen av AutoCAD och dess förlängning på iPad och iPhone är ett viktigt led i Autodesks ansträngningar att göra designverktygen tillgängliga för ännu fler människor, så att de kan vara med och skapa världen runt omkring dem.”  

”Apple är glada över samarbetet med Autodesk som nu har resulterat i att AutoCAD är tillbaka på Mac-plattformen”, säger Philip Schiller, Apples senior vice president för Worldwide Product Marketing. ”Den nya AutoCAD WS-appen är en fantastisk nyhet, en mobil version av ett världsledande designprogram framtagen direkt för iPhone, iPad och iPod, världens mest innovativa mobila verktyg.”

För ytterligare information, se www.autodesk.se eller www.autodesk.com  

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo