SiteVision lanserar ny kartmodul tillsammans med Sweco
2010-09-23

Nu ska det bli lika enkelt att publicera kartor som att publicera texter i SiteVision. Företaget SiteVision AB som utvecklar och säljer verktyg för webbpublicering och portaler, lanserar en ny kartmodul. Den fungerar ihop med alla olika typer av karttjänster - från Google Maps, till Lantmäteriets och kommuners egna kartor. Först ut med den nya modulen är Örebro kommun.

- Modulen ska vara lätt att använda, utan att den som publicerar ska behöva lära sig tekniken bakom systemet, säger Anders Korsvall, delägare och en av grundarna till SiteVision AB. Vi tror att många kommuner sitter på detaljerad kartinformation, som på det här sättet kan komma till större nytta. Men vi tror även att företag kan vara en viktig målgrupp för den nya kartmodulen.

Örebro kommun har varit pilotkund i utvecklingen av den nya SiteVision-modulen, där det blir lätt att integrera alla sorters kartor med publiceringssystemet.

- Tidigare har alltid information funnits på en sida och kartorna på en annan, säger Björn Hagström, Örebro kommun. Men det är i samspelet mellan dessa som man får ut den största nyttan.

Modulen är ett enkelt sätt för besökaren på en sida att snabbt få en bild över var exempelvis kommunens skolor, idrottsanläggningar och bibliotek finns.

- En text om ett gatuarbete kombinerat med en karta säger mycket mer än de båda var för sig, säger Björn Hagström. Den modul SiteVision tagit fram gör det också extremt lätt för en redaktör att lägga in kartor på det här sättet. Nu kan vi äntligen arbeta med kartor som en viktig informationsbärare på webben.

Den nya kartfunktionen har utvecklats tillsammans med det internationella teknikkonsultföretaget Sweco.

- Modulen ger besökaren möjlighet att snabbt få en överblick över den information som organisationen vill presentera, säger David van Doorn, projektledare på Sweco. Det kan vara allt ifrån en kommuns detaljplan, planerade vindkraftverk till ett företags placering av sina kontor.

Läs mer om hur Björn Hagström och Örebro kommun resonerat kring karttjänsten här.

SiteVision bildades 2002 och är ett svenskt produktföretag som utvecklar en plattform för portalintegration och webbpublicering (CMS). Företaget driver sin verksamhet från Örebro och har idag mer än 250 kunder med över tusen webbplatser i Norden. Till kunderna hör företag, myndigheter och organisationer, samt över 100 svenska kommuner.

Bland kunderna finns Kungahuset, Skatteverket, Securitas Direct, Arbetsförmedlingen, Malmö stad och TaxiKurir.

SiteVision hette tidigare Senselogic.

Läs mer på www.sitevision.se.