Autodesk köper Illuminate Labs – tillverkare av belysningsteknik för spel
San Rafael, Kalifornien, 2010-07-21

Illuminate Labs teknik förenklar och påskyndar utvecklingsprocessen för spel

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) har köpt Illuminate Labs, privatägd tillverkare av belysningsteknik för spelutveckling.

Illuminate Labs Beast mellanvarulösning och Turtle tilläggsprogram för programmet Autodesk Maya möjliggör snabbare iteration av ett spels kreativa avsikter, och ger spel mer realistisk belysning. Villkoren i transaktionen har inte avslöjats.

“Vi välkomnar Illuminate Labs kunder och anställda till Autodesk”, sade Marc Stevens, chef för spel på Autodesk Media & Entertainment. “Teknologiska framsteg är en stöttepelare i spelbranschen. Autodesk arbetar för att hjälpa spelutvecklare att bli mer konkurrenskraftiga med moderna pipelines. Vi vill att våra kunder ska ägna mindre tid åt att bygga upp arbetsflöden och lösa onödiga problem, och mer tid åt att förverkliga de kreativa visionerna för sina spel”.

Stevens tillade att “Avancerade belysningslösningar hjälper spelutvecklare att nå sina estetiska mål och påverkar positivt spelets design och handling. Belysning ger spel liv genom att definiera miljöer, skapa stämning och atmosfär och ger spelare vägledning. Illuminate Labs belysningsteknik och arbetsflöde är skräddarsydda för spelutveckling och tillhör de mest avancerade inom branschen. De kompletterar Autodesks mellanvaruutbud för spel”. Autodesk erbjuder även Autodesk HumanIK mellanvara för figuranimering och Autodesk Kynapse mellanvara för artificiell intelligens.

Magnus Wennerholm, tidigare VD på Illuminate Labs, sade att “På bara några år har Beast och Turtle blivit beprövad teknik för belysning i spel. Ledande spelutvecklare som Sony Computer Entertainment, Nintendo America och THQ/Heavy Iron förlitar sig på dessa verktyg för att hjälpa dem att leverera bättre visuell kvalitet i sina spel. Mitt team och jag är entusiastiska över de möjligheter till teknologisk utveckling som Autodesk kan erbjuda. Jag tror att detta förvärv kommer att gagna både Autodesks och Illuminate Labs kunder”. Wennerholm och teamet vid Illuminate Labs kommer att gå med i Autodesk Media & Entertainment.

Autodesk planerar att utveckla och sälja Illuminate Labs teknologi och ge Illuminate Labs kunder support. Autodesk räknar med att Beasts mellanvara fortsatt licenseras som fristående produkt. Autodesk planerar att ta med Turtle i framtida erbjudanden och sluta licensera den som fristående produkt. Illuminate Labs kunder i behov av support ombes kontakta support@illuminatelabs.com. Om du är intresserad av att utvärdera Beasts eller Turtles teknologi, kontaktar du sales@illuminatelabs.com.

 

Affärsprognos

Denna transaktion förväntas inte ha någon inverkan på tidigare utfärdade riktlinjer.

Framtidsuttalanden

Detta pressmeddelande innehåller uttalanden om framtiden som innebär risker och osäkerheter, inklusive uttalanden om resultatet av förvärvet i förhållande till Autodesks tidigare utgivna riktlinjer, produkterbjudanden, produktprestanda, produktintegrering och framtida affärsresultat. Faktorer som kan bidra till att det faktiska resultatet uppvisar betydande avvikelser är till exempel svårigheter som uppkommer vid integrationen av Illuminate Labs produkter, anställda och verksamhet; oförutsedda kostnader för att integrera Illuminate Labs produkter, anställda och verksamhet; ovisshet gällande om vissa marknadssegment växer enligt förväntningarna; konkurrenssituationen inom mjukvaruindustrin och konkurrenters reaktioner på förvärvet; samt om Autodesk framgångsrikt kan utveckla nya produkter eller modifiera existerande produkter, och i vilken mån dessa accepteras av marknaden.

Ytterligare information om potentiella faktorer som kan påverka Autodesks finansiella resultat finns i företagets årsrapport på blankett 10-K för räkenskapsåret t.o.m 31 januari 2010, och på blankett 10-Q för första kvartalet 2010 (30 april 2010), som finns arkiverade hos Securities and Exchange Commission.

För mer information

Presskontakter: Brittany Bonhomme, +1 416 874-8798, brittany.bonhomme@autodesk.com

Karen Raz, 310 450-1482, karen@razpr.com

Kontaktperson för investerare: David Gennarelli, +1 415 507 6033, david.gennarelli@autodesk.com

Om Autodesk

Autodesk, Inc., är världsledande inom 2D och 3D design, ingenjörs- och underhållningsprogram för tillverknings-, byggnads- och medie- och underhållningsmarknaderna. Sedan företaget introducerade AutoCAD 1982, har Autodesk fortsatt att utveckla det bredaste utbudet av toppmoderna program för att hjälpa kunder förverkliga sina idéer digitalt innan de byggs. Fortune 100-företag – så väl som de senaste 15 Oscarsvinnarna för bästa specialeffekter – använder mjukvaruverktyg från Autodesk för att formge, visualisera och simulera sina idéer för att spara tid och pengar, höja kvaliteten och uppmuntra till nyskapande som ett sätt att uppnå konkurrensfördelar. För ytterligare information om Autodesk, gå till www.autodesk.com.

 

Om Illuminate Labs

Illuminate Labs har huvudkontor i Göteborg. Företaget utvecklar och marknadsför renderings- och bakningsteknik som är skräddarsydd för att tillgodose spelutvecklares behov, baserad på den upphovsrättsskyddade LiquidLight-tekniken. Turtle är ett sofistikerat renderings- och bakningstilläggsprogram för Autodesk Maya som används för ljussättning och innehållsskapande i nästa generations spelutveckling. Beast är ett verktyg för innehållspipeline som är oberoende av spelmotorn, som används för avancerad global belysning och dynamisk återbelysning av figurer.

 

 

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo