S-GROUP Holding utökar ägande i Progira Radio Communication AB
22 juni 2010

S-GROUP Holding är sedan en kort tid tillbaka delägare i det Luleå-baserade företaget Progira Radio Communication AB. Bolaget har haft en mycket positiv utveckling under det senaste året. För att öka tillväxttakten ytterligare och skapa marknadssynergier utökar S-GROUP Holding nu sitt ägande. 

S-GROUP Holding har sedan tidigare dotterbolag som ESRI S-GROUP och ESRI Finland – ledande leverantörer i Norden av geografiska informationssystem (GIS). 

Progira Radio Communication erbjuder nätoperatörer och broadcastföretag konsulttjänster och mjukvarulösningar för planering av digitala och analoga broadcastnät. Under 2009 och 2010 har Progira fått ett genombrott på en rad internationella marknader. När nu S-GROUP Holding utökar sitt engagemang i Progira Radio Communication sker detta genom förvärv av samtliga aktier från investerarna Lunova AB, PNF Venture Capital AB och Bothnia Invest AB.

-Progira är den ledande av tre globala aktörer på den växande marknaden för digital broadcast- planering. Med ESRIs globala distributörsnätverk så kan vi skapa mycket goda förutsättningar för Progira att nå ut säger  Per G Carlsson, VD på ESRI S-Group. 

-Progira har efter en period av produktutveckling och marknadsbearbetning nu bevisat att man har ett starkt erbjudande som är internationellt konkurrenskraftigt. För att ta nästa steg behövs en stark partner med internationellt nätverk. Vi tror att Progira efter flera års samverkan med ESRI funnit rätt partner för att göra detta, säger Stefan Lundblom, VD för Lunova som tillsammans med PNF Venture Capital och Bothnia Invest nu säljer samtliga aktier i Progira. 

För ytterligare information kontakta:

Per G Carlsson, VD ESRI S-GROUP tel: 026-15 05 02
Patrik Engstedt, VD Progira tel: 070-180 02 70
Stefan Lundblom, VD Lunova AB tel: 070-555 07 74
Tor Ökvist, VD Bothnia Invest AB tel: 070-606 02 10
Peter Näslund, VD PNF Venture Capital tel: 070-376 14 20 

Om ESRI S-GROUP Sverige AB
ESRI S-GROUP är Nordens ledande GIS-företag. Vi arbetar med världens främsta programvaror för hantering av geografisk information. ESRI S-GROUP har 150 medarbetare i Stockholm, Malmö, Gävle, Falun, Karlskrona och Växjö. Vi omsätter mer än 200 miljoner kronor och våra produkter och lösningar finns hos fler än 30 000 svenska användare.

Se www.esri-sgroup.se