Tidningen DI Dimension tema Smarta städer med Eric Jeansson på omslaget
Virtuella Göteborg på förstasidan av Dagens industris magasin

"Så ska den virtuella staden bli verklighet". Det är rubriken på förstasidan av DI Dimension, som i septembernumret handlar om Smarta städer. Eric Jeansson, geodatastrateg i Göteborgs stad och Geoforum Sveriges ordförande, är en av de intervjuade och figurerar på förstasidan.

Eric Jeansson berättar om stadens digitala tvilling. I denna digitala stadsmodell simuleras staden innan den byggs så att den kan göras så bra som möjligt. Läs artikeln om Göteborgs digitala tvilling.

I tidningen kan du även läsa om hur Sveriges andra två storstäder, Stockholm och Malmö, ska bli smartare. Det finns också artiklar om London, Dubai, Hangzhous, San Francisco och Toronto, där det händer spännande grejer inom området.

I tidningen marknadsför vi också konferensen Smarta städer 2018, där bland andra Eric Jeansson medverkar med en presentation om Göteborgs digitala tvilling.

Di Dimension är Dagens industris kvartalsmagasin om digitalisering. Tidningen har runt 200 000 läsare. DI Dimension nr 3 2018 med tema Smarta städer gavs ut 26 september.