Fredrik Wallner tar över som vd för Sweco Position

Under augusti tog Fredrik Wallner över som ny vd för Sweco Position. Jan Zakariasson, som startade Swecos verksamhet inom geografisk IT för tio år sedan, lämnar nu över stafettpinnen för nya utmaningar - som vd på Swedesurvey.  

Fredrik Wallner har en bakgrund inom Sweco och väg- och vattenbyggnadsteknik. Fredrik började som geotekniker på Sweco Infrastructure 1998 och har sedan 2005 haft ansvaret för Infrastructures norra region i rollen som regionchef. 

Fredrik kommer inledningsvis att ägna mycket tid till att möta medarbetare runt om på landets olika kontor, träffa kunder och andra intressenter.

– Det känns oerhört inspirerade att ta över ansvaret för Sweco Position. Jag kommer in i en verksamhet som arbetar på en bred marknad med stor kompetens inom IT och samhällsbyggnad där det finns en stor efterfrågan på våra tjänster.

– Två faktorer gör att Sweco Position tilltalar mig starkt, dels Swecos affärsmodell som genomsyrar verksamheten med ett tydligt och delegerat ansvar för effektiv problemlösning åt många kunder.

Dels den potential som finns i samarbetet med våra systerbolag inom Sweco och det mervärde vi kan erbjuda våra kunder genom en samlad kompetens. Det ska vara enkelt och lönsamt att vara kund hos oss, säger Fredrik Wallner, vd Sweco Position.

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo