Geoforum Sverige bjuder in till ett webbinarium om digitala fastighetsgränser den 11 mars. Förväntningarna på nyttorna med en digital samhällsbyggnadsprocess är höga, men effekterna är till stor del beroende av rätt kvalitet på underlagen – särskilt fastighetsgränserna. Hur får man koll på gränserna? När behöver man ha koll? Hur kommer vi framåt? Rättsverkande koordinater, är det ens möjligt? På Geoforums webbinarium får du lyssna till tre talare och ett panelsamtal som tar upp dessa viktiga frågor.

Läs mer

Geoforum Sverige bjuder in till ett webbinarium med stadsbyggnadsforskaren Lars Marcus. Baserat på ny stadsbyggnadsforskning illustrerar han hur framtidens planprocess kan se ut. Lunchwebbinariet "Hur digitaliseringen förändrar stadsbyggnadspraktiken" hålls den 24 februari.

Läs mer

För att visa på nyttan med att jobba datadrivet i samhällsbyggnadsprocessen samt hur långt vi har kommit i digitaliseringen arrangerar Geoforum Sverige och BIM Alliance konferensen Arbeta smart inom planering och byggande 2021. Planen är att genomföra mötesplatsen både digitalt och i Stockholm. Boka in datumen 20 september, 28 september, 4 oktober och 11 oktober!

Läs mer

Allmännyttan representerar över 300 fastighetsbolag med över 850 000 bostäder. En av de huvudsakliga diskussionerna i dessa tider är Allmännyttans förändrade roll i och med digitaliseringen. 

– Vi inser att de strategiska valen och hur vi tar oss an digitaliseringens utmaningar påverkar hela fastighetsbranschen, säger Carl Ståhle, digitaliseringsexpert på Sveriges Allmännytta.

Läs mer

Lantmäteriet bjuder till en webbsändning den 27 oktober fylld med information om en smartare samhällsbyggnadsprocess. Här får du som deltar ta del av pågående regeringsuppdrag, presentation av samhällsnyttor, den juridiska utvecklingen och hur kommuner och systemleverantörer jobbar med till exempel digitala bygglov och detaljplaner.

Framtidsspaningar är också en del av programmet. Geoforum Sveriges ordförande Jenny Carlstedt kommer att hålla en presentation på tema digitalt samhälle och dess möjligheter.

Läs mer