Regiostars banner
Stockholmsprojekt får internationell nominering

Det svenska projektet Ökad Användning av Öppna Data i Stockholmsregionen (ÖDIS) vann tidigare i år priset Guldlänken. Nu har projektet blivit nominerat till det internationella priset Regiostars.

Europeiska kommissionen delar årligen ut priset Regiostars till projekt som finansierats av EU. I tävlingen belönas projekt som på ett lyckat sätt har jobbat med regional utveckling. Målet med tävlingen är att inspirera projektledare i andra regioner i Europa.

Det stod nyligen klart att Storstockholms projekt ÖDIS är nominerade till priset. Syftet med ÖDIS är att skapa nya möjligheter till tillväxt och innovation för små och medelstora företag genom att tillhandahålla regionalt täckande öppen data via standardiserade API:er.

Enligt Beatrice Sablone, projektledare på Storsthlm var det i år fler bidrag än någonsin. Därför var det extra kul att ÖDIS uppmärksammas. Hon påpekar att resultatet är ett kvitto på att kommunerna är starkare tillsammans. Och att de gemensamma ansträngningarna skapar stor nytta för invånarna.

Av totalt 199 deltagare nominerades ÖDIS (Öppna data i Stockholmsregionen) projekt i kategorin ”Promoting digital transformation” som en av 24 finalister.

Läs mer om ÖDIS och nomineringen i Regiostars

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo