Eniro-sök snart i Garmins GPS-navigator

Garmin och Eniro har tecknat ett nordiskt samarbetsavtal som ger möjligheten att söka privatpersoner och företag direkt i GPS-navigatorn. Eniro kommer leverera sökning av privatpersoner och företag till Garmins uppkopplande nüLink bilnavigatorer.

- ”I vår strävan att ständigt leverera funktionalitet som förenklar våra kunders vardag så är vi mycket glada att nu ha tecknat detta avtal med Eniro”, säger Jan-Åke Arenäs, VD på Garmin Sweden AB. ”Att direkt i sin GPS kunna söka upp både privatpersoner och företag online i Eniros omfattande databas för att sedan kunna navigera till dessa kommer skapa stort mervärde för våra kunder.”

- ”Nu blir det ännu enklare för användarna att hitta den information de behöver när de är på resande fot oavsett om det handlar om ett bra hotell i närheten eller en återförsäljare av en specifik produkt. Samtidigt når Eniros kunder ännu fler i en relevant situation”, säger Mathias Hedlund, Senior Vice President, Group Products & Services, Eniro.

Samarbetet innebär att Eniros söktjänster för privatpersoner och företag kommer finnas tillgängliga online i Garmins uppkopplade PND produkter som går under namnet nüLink! Användaren kan enkelt direkt i navigatorn söka upp privatpersoner och företag efter namn eller telefonnummer, för att sedan direkt få navigationshjälp till dessa.

Den första produkten ut som kommer erbjuda Eniro onlinetjänster är Garmin nüLink! 2390, som kommer finnas tillgänglig på den Nordiska marknaden under juni 2011.

För mer information: www.garmin.se eller www.eniro.se