Tema Smarta städer

Tema Smarta städer

kim-spiegelberg-steltzer

På GEOINFO 2015 är konceptet Smarta städer ett av flera teman. I inledningssessionen har vi äran att presentera SmartCity-experten Kim Spiegelberg Stelzer som talare.

Kim är Smart City Senior Advisor i Köpenhamns stad och kommer att prata om hur offentlig och privat sektor samarbetar och använder öppna data och smarta lösningar för att underlätta för stadens invånare samt i miljöarbetet.

Om Kim Spiegelberg Stelzer

Med en kandidatexamen i kultur-/samhällsgeografi i bakfickan, har Kim jobbat med fysisk stadsplanering och medborgarprojekt under flera år. Sedan tre år tillbaka är han senior rådgivare inom Smart Cities till Köpenhamns stad och Copenhagen Solutions Lab. Nyckeln har här varit ett strategiskt smart-city-arbete i stadens sju förvaltningar i samarbete med privata partners. Han har också en Masters inom "Urban Management" från Erasmus Universiteit Rotterdam, där han med ett lösningsorienterat angreppssätt studerat stadsbyggnad och politisk styrning.

Inledningssessionen hålls den 7 oktober med start kl 10.00.

Spåret Smarta städer 8 oktober

I sessionerna om smarta städer den 8 oktober kan du bland annat lyssna till Emmy Axelsson som pratar om vikten av att sätta människan i centrum och fokusera på vilka problem vi vill lösa. De goda exempel på lösningar som presenteras i detta spår kommer bland annat från Nacka kommun, Malmö stad, Höörs kommun och några finländska städer.

Läs programmet

lediga jobb, medarbetare vid dator

nyhetsbrev platta kaffekopp

Branschkalender

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo