AI-lunch 20 maj: AI för hållbara energisystem

Hur kan AI användas för att skapa hållbara energisystem? Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X bjuder in till den andra AI-lunchen inom AI Arena, då vi har fokus på AI som stöd för att skapa hållbara energisystem i förvaltningsskedet. Ta del av resultat och lärdomar från fastighetsbolag och utvecklare.

Datum: 20 maj 2022
Tid: 12.00-13.00 (diskussion till 13.30)
Plats: Zoom
Anmälan: Anmäl dig här

Energifrågan får allt större betydelse inom fastighetsdrift både vad gäller hållbarhet och ekonomi. När fastigheter blir allt mer uppkopplade öppnas möjligheter för att tillämpa AI för att underlätta förvaltningen. På nästa AI-lunch får du höra hur Vasakronan och Myrspoven tillämpar AI för att effektivisera fastighetsdrift och energiarbete genom en samordnad bild av fastighetsdriften. Du får också lyssna till Örebrobostäder som berättar om deras arbete med AI för energioptimering, visualisering och kommunikation.

Program

12.00 | Välkommen till AI Arena

Henrik Dahl, Verksamhetschef Future Position X

12.05 | AI för att effektivisera fastighetsdrift och energiarbete

Carl-Johan Kokacka, Myrspoven
Ulf Näslund, Vasakronan
Johan Bergman, Data Edge

12.30 | AI för energioptimering, visualisering och kommunikation

Jonas Tannerstad, Örebrobostäder

12.50 | På gång inom AI Arena

Sofi Almqvist, vd Geoforum Sverige och Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance

13.00 | Dialog och diskussion i interaktion med åhörarna

Moderator: Ann-Kristin Belkert, AI Arena

Läs mer och anmäl dig på aiarena.se

Vad är AI Arena?

AI Arena är en mötesplats för omvärldsspaning, kunskapsdelning och inspiration om artificiell intelligens i samhällsbyggnad. AI Arena är ett delprojekt inom Smart Built Environments strategiska satsning Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet och drivs av Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X i samverkan.